august 21, 2006

Trec aproape în fiecare zi în drum spre muncă pe lângă un personaj pitoresc. Este tuciuriu, plin de muşchi, tăiat pe mâini, cu pantalonii legaţi cu sfoară undeva în zona buricului şi cu tricoul pe umăr.
L-am auzit vorbind şi normal, dar de cele mai multe ori îl auzi certându-se abitir cu nişte parteneri invizibili. Am spus invizibili, nu imaginari, pentru că la cât de focos se ceartă, nu pot să le pun la îndoială existenţa.
Nu ştiu dacă certurile au legătură cu punga de aurolac pe care o are mai mereu cu el sau cu exerciţiile de Yoga/Taekwondo pe care le practică pe terenul viran din apropiere, cert este că atunci când se ceartă gesticulează puternic, producând o strângere de inimă tuturor celor care trec pe lângă el pe stradă.
In afară de punga de aurolac, alte accesorii frecvente sunt o sârmă ruginită, o crenguţă, un băţ sau un par, in funcţie probabil de cât de rău l-au supărat cei-ce-nu-se-văd.
Aş vrea să-l fotografiez, dar, având în vedere cele de mai sus, se ridică pentru mine următoarele probleme:
1. D.p.d.v artistic, care abordare este mai bună, portret sau candid? (portret este atunci când subiectul îţi pozează, iar candid este atunci când subiectul îşi vede de ale lui, fără să ştie că este fotografiat)
2. Daca mă decid asupra primei variante, cum pot să-l conving să-mi pozeze, dacă se poate fără a-mi pune în pericol integritatea corporală? Aurolac nu ştiu de unde se poate procura, dacă mă duc cu prenandez mi-e sa nu creadă că’s zgârcit. Ar mai exista varianta unui manual de Taekwondo, dar nu vreau să-i încurajez latura asta. Poate Ikebana sau Origami?

Reclame

5 Responses to “”

 1. Razvan Pop Says:

  Hmmm… personajul despre care vorbesti nu cumva isi face veacul prin Piata Amzei si seamana putin cu Bruce Lee?

 2. noexcuses Says:

  Nope, bvd.Coposu. Probabil sunt de la scoli diferite de arte martiale. „Your monkey-in-the-tree technique is pretty good, but is no match for my snake-in-the-road” 🙂

 3. weweritza Says:

  Pai cum mai Ionutz..in lok sa spui thank God for the zoom tu iti mai pui probl. d’astea?
  Prinde curaj intr-o zi si striga-l de peste strada:
  ‘Hei nenea …uite aci..pasarica. stai ca te trag in poza!’
  Sunt doua variante,..ca raspuns la asta: fie sta si iti trage un zambet de Monalisa, fie te-alegi tu cu un ‘I-o tragi lu ma-ta!’
  Eu propun varianta cu tufisu si cu zoomu..ia o punga de popcorn si asteapta; might be more interesting than bird watching or whatever they do on Animal Planet :))

 4. noexcuses Says:

  Deci candid 🙂
  Sper sa fie

 5. Razvan Pop Says:

  Aha… deci nu ala personajul. Eu zic sa dai o tura si prin Amzei. De multe ori, in special anul trecut, l-am vazut antrenandu-se in vitrina de la Nic.

  Fotografiezi cativa romani cu 5-6 Dan si faci o expozitie: evolutia artelor martiale, de la Beijing la Bucuresti.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: