Dura lex, sed lex – dar câţi parlamentari vorbesc latina?

septembrie 15, 2006

Atunci când un american îl omoară pe Teo Peter şi scapă bazma curată, poporul este revoltat. Corect, şi perfect de acord. Numai că poporul român, dacă nu suferă de miopie, suferă cu siguranţa de hipermetropie. Păi în ograda noastră nu ne uităm fraţilor? Atunci când o nevastă de senator omoară cu jeepanul o familie, câteva luni mai târziu nimeni nu se intreabă de ce nu a facut o zi de pârnaie. Ba mai mult, ulterior famelia de senator pune de-o campanie mediatică în care pozează în salvatorii fetiţei supravieţuitoare. Câtă nobleţe. Pe când o poezie despre această întâmplare, domnu senator? Ceva trist, dar cu final fericit.
Aşa.. Revenind în ziua de azi.
Un fiu de deputat care are la activ furt (8 luni cu suspendare), trei violuri cu sechestrare de persoane şi omor din culpă scapă cu o perioadă de arest preventiv de 9 zile şi cu un consult psihiatric (al patrulea). Peste o săptămână magistraţii vor decide dacă promiţătorul tânar este periculos sau poate fi cercetat în stare de libertate. Hai măi… periculos?
La dreapta şi la stânga îngeraşului stau în calitate de avocaţi fostul reprezentant al PNA în Consiliul Superior al Magistraturii şi decanul Baroului de Avocaţi Botoşani. Păi dacă oamenii ăştia stau fără frică lângă el, cum sa fie periculos? Lăsaţi domne’ copilu’ în pace. Daţi-i înapoi cheile de la bmw şi nu-i mai pierdeţi vremea cu prostiile voastre. Păi e lumea plină de fete neviolate şi de copii necălcaţi de maşină, iar voi în loc să-l lăsaţi să-şi facă treaba îl ţineţi 9 zile în arest?

În ce lume trăim. Păi avea dreptate Nea Mitică Dragomir când s-au apucat aştia să-i dărâme terasa ilegală. „Eu sunt deputat! Îmi încălcaţi un drept constituţional !”. Ce, n-aţi auzit de dreptul constituţional al deputaţilor şi senatorilor de a se -mă scuzaţi- pişa pe lege?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: