Falnică ctitorie, mândru gospodar

decembrie 4, 2006

Când văd plăcuţele alea oribile pe care scrie „loc amenajat de primăria sectorului cutare, primar cutare” mi se face rău. Pe orice bancă proaspăt vopsită, pe orice nisip pe care s-a dat o greblă, pe orice alee pe care s-au uscat scuipaţii. Primarii ăştia sunt genul de patroni de circ care-ţi prezintă un om absolut normal ca fiind „piticul-gigant”.

Adică ce mama dreacu ai făcut acolo frate de ai nevoie de o plăcuţă pe care să-ţi pui numele? Nu cumva asta ţi-e slujba, să amenajezi, să vezi de curăţenie, să administrezi? Şi-atunci? Pompierii lasă o plăcuţă pe care scrie „incendiu stins de Unitatea 12 de Pompieri”? Doctorii se semnează pe operaţie?

Cineva spunea  „aş prefera ca după ce mor, oamenii să se întrebe de ce nu am statuie, în loc să se întrebe de ce am statuie”. E, ai noştri nu ar prefera.

Nu ştiu câţi primari sau alţi păstori de neam îmi citesc blogul (n-ar fi exclus, mai ales că are şi poze), dar zic şi io, doar-doar:

Şi e o vreme pentru campanie, şi e o vreme pentru muncă. Munca în timpul campaniei e bună, campania în timpul muncii, nu. Iar campania în timpul muncii şi în loc de muncă este de’a dreptul nesimţire. Iar ăla de’şi face singur statuie vrea să compenseze ceva. Ce vreţi bă domnilor să compensaţi? Unde-i scurtimea?

Reclame

One Response to “Falnică ctitorie, mândru gospodar”

  1. kawakawa Says:

    Hai să luăm (şi) partea bună a lucrurilor: mai rău ar fi dacă n-ar avea pe ce să se semneze, ie să nu existe nimic renovat în oraş.
    Exemplu: parcul Eroilor, cândva foarte bine întreţinut, astfaltat în fiecare an, acum un jeg… nu-i nimic, Vanghelie îşi va aminti de el la vară…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: