vine vine primavara. inevitabil

februarie 19, 2007

Cu cât timp înainte trebuie să cumperi mărţişoare? În capătul străzii au apărut deja de o săptămână măsuţe cu mărţişoare.. Ce bărbat cumpăra un mărţişor de la o tarabă cu mai bine de două săptămâni înainte?
După părerea mea, există două tipuri de cumpărători de mărţişoare, şi nici unul dintre ele nu este „bărbatul căruia îi place să cumpere mărţişoare”. Unul este bărbatul cu obligaţii serioase (adică în cazul neîndeplinirii lor se lasă cu făcăleţ, silent treatment, sau opusul lui silent treatment, şi anume scosul ochilor pentru orice greşeală din ’53 încoace), şi unul este bărbatul cu obligaţii de „obraz”.
Bărbatul cu obligaţii serioase nu cumpără mărţişor de la tarabă. Cumpăra ceva scump sau „meaningful”, adică tot scump. Bărbatul cu obligaţii de obraz cumpără de la tarabă, dar asta se întâmplă pe 1-2-3 martie, nicidecum cu două săptămâni înainte. Nici un bărbat nu se va plimba două săptămâni cu nişte mărţişoare în buzunar, în anticiparea momentului când tanti Nuţi de pe palier îl va pupa zgomotos, emoţionată de gest.
Chestia asta cu cumpăratul cu mai mult timp înainte ţine în cazul sărbătorilor de iarna. De ce? Pentru că acolo dăruitul nu merge într-un singur sens, de la bărbat la femeie. Toată lumea primeşte şi dăruieşte, şi fiecare încearcă să evite jena pe care o simţi atunci când oferi un cadou evident inferior celui pe care l-ai primit (să zicem un Happy Meal vs o macheta Suhoi-37 , nu că mi s-ar fi întâmplat, zic şi io aşa, cum ar fi dacă, pentru că nu mi s-a întâmplat niciodată, şi nici de atunci încolo).
Carevasăzică, atunci când toată lumea dăruieşte şi toată lumea primeşte, toată lumea câştigă.   Q.e.d
Trăiască Craciunul. Jos 1 martie

Ah, săgeţile din priviri. Măcar iau ceva puncte la capitolul onestitate?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: