Report as spam

martie 24, 2007

De mult nu mai conştientizez gestul de a şterge 600 de spamuri pe zi. A devenit o activitate maşinală, controlată probabil de centrii nervoşi din zona şirei spinării.  Nu ne mai enervăm, nu mai reclamăm nicăieri, nu mai râdem de fiecare „enlarge your penis” ca la început.
Pe vremuri aveam şi un folder numit „funny spam” în care îmi păstram cele mai idioate chestii pe care le primeam, de la a deveni pastor prin internet, până la vânzări de kalashnikoave sau botezat stele cu numele gagicii tale.
Acum spamurile în engleză ajung în deleted în secunda în care apar în inbox, pentru că -aşa cum spuneam mai devreme- reacţia mea nu mai pierde timpul cu birocraţia consultării creierului. Delete-ul vine fulgerător, precis şi necruţător. Dar spamurile în română profită de reflexul oamenilor de a citi chestiile scrise în limba maternă. Aşa am ajuns să iau la cunoştinţă de următoarea scriere:

Subiect: Vrei sa fii clientul nostru?

Buna ziua,
acest mail NU este un  COMUNICAT COMERCIAL, NU va COSTA NIMIC si are ca scop actualizarea bazei de date cu adrese de email ale caror proprietari sunt sau nu sunt interesati de Ofertele Comerciale sau Comunicatele de Informare ale […]

Iată deci un comunicat nicidecum comercial. Subiectul „Vrei să fii clientul nostru?” este dovada irefutabilă a acestui fapt.
În plus, scopul declarat al comunicatului este acela de a actualiza baza de date cu persoane care sunt sau nu sunt interesate de ofertă. 
Cunoşte cineva persoane care sunt interesate de oferta lor sau persoane care nu sunt interesate de oferta lor? Anyone at all?
Hai că băieţii au fost de treabă, şi mesajul nu ne costă nimic. Puteau foarte bine să trimită un mesaj care să ne coste vreo 500 de euro, dar nu au facut-o. Eu zic că merită tot respectul, mai ales că sunt în mod evident o companie responsabilă social, care oferă şanse de afirmare şi retardaţilor, şi încă pe posturi de copy.

Reclame

2 Responses to “Report as spam”

  1. andressa Says:

    Free spam? Vai, pai daca stiam ca sunt gratis… Vreau si eu vreo… patru!

  2. noexcuses Says:

    Gata, te-am inscris pe vreo patru liste :-)). Glumesc, n-as face asta nici dusmanilor


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: