Local brands muica

iulie 24, 2007

Despre branding, marketing, naming,  toate locale, in cele ce urmeaza.
Locatia: Moeciu

La categoria alimente, avem Veverita Pofticioasa, flagshipul liniei de pufuleti. Asteptam extensiile de brand Ratonul Pofticios si Pisica Pofticioasa.
125_2526.jpg

Iata aici planul de contingenta al Microsoftului. Un secret bine ascuns, invizibil pentru ochii neantrenati.  Stiu ca este foarte dificil de descoperit, dar indurati putin alaturi de mine. Priviti cu mare atentie sigla cu cele patru trafalete- galben, rosu, verde si albastru. Ati reperat-o? Bun, acum priviti urmele de vopsea pe care trafaletele le lasa. Le-ati reperat? Acum partea cea mai grea. Incercati sa faceti abstractie de trafalete. Daca nu reusiti, acoperiti-le cu o foaie de hartie. Adevarul se reveleaza. Incredibil, nu?
 125_2534.jpg

In domeniul transporturilor, avem incontestabilul brand Bitschi Transport Brand. Numele a fost scurtat, initial se numea Bitschi Transport Nu Ne Vine Sa Credem Ca Nu Suntem Un Brand.
 125_2533.jpg

Desi  lansat in 1937, „Alba ca zapada si cei 7 pitici” aduce inca bani grei studiourilor Disney, prin produse adaptate cerintelor pietei locale din Moeciu.
Iat-o aici tinand un ardei. Mai putin inocenta, mai putin zambitoare, mai putin diafana, mult mai potrivita pentru munca campului. O Alba-ca-zapada care a inteles ca viata inseamna mai mult decat printi pe cai albi, sarutari datatoare de viata, cantec de pasarele si susur de izvoare.
125_2536.jpg

In ceea ce priveste obiectivele turistice, nu s-a pierdut din vedere un adevar fundamental legat de plimbarile in natura: Cand iti vine, iti vine.
126_2603.jpg

Intimi cunoscatori ai profilului psihologic al cumparatorilor, comerciantii locali exploateaza latura afectiva a oamenilor, latura responsabila de 90% dintre deciziile de cumparare. Avem sau nu nevoie, mai avem sau nu una acasa, nu putem rezista unei bucati. Iar la pretul asta, iertati-ma, ar fi si pacat.
126_2653.jpg

Reclame

2 Responses to “Local brands muica”

 1. cristina Says:

  stau mult mai linistita acum pt ca imi dau seama ca va fi imposibil pt niste companii din afara sa faca vreodata concurenta acestor branduri nationale… geniul mioritic a invins!
  de trei ori ura!
  apropo, daca o sa te uiti in poza cu atentie (aia cu camionul „Bitschi”), mai apare scris si un „e” in coada la cuv transport…cred ca vor sa ne comunice ceva f subtil…
  si recunosc ca nu am vazut in viata mea alba ca zapada mai stresata decat asta :))). o fi gresit marul … si printul… si povestea :))) si…. piticii :))))

 2. noexcuses Says:

  Ai dreptate. Cred ca au vrut sa scrie „Transpoarte”, dar au mancat un „a”


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: