Esti asigurat

august 4, 2007

Vorbeam ieri cu prietenul meu Dragoş despre asigurarile auto. El tocmai şi-a facut casco şi a avut o discuţie interesantă cu doamna de la asigurări.
Printre alte situaţii care mai de care mai dubioase, maşina este asigurată împotriva zgârieturilor de cheie, dar nu este asigurată împotriva actelor de vandalism.
Când devine o zgârietură de cheie un act de vandalism? Binenţeles, când zgârieturile de cheie sunt în formă de cuvinte obscene.
Aşadar, lucrurile funcţionează în felul următor:  dacă cineva îţi trage o cheie pe toată lungimea maşinii, reparaţia este acoperită din asigurare. Dacă cineva îţi scrie mic şi delicat pe capacul rezervorului „pula” se cheamă vandalism şi nu este acoperit de asigurare. Dacă în loc de „pula” cineva îţi scrie, să zicem „panseluţă” sau „unicorn”, eşti acoperit.
Soluţia lui Dragoş este foarte simplă şi eficientă. Dacă te-ai pricopsit cu o „Pula” pe maşină, pui mâna pe cheie şi transformi cuvântul în, de pildă, „Ruladă”. Acum eşti acoperit.
Căutăm acum soluţii pentru transformarea în expresii decente a celebrelor „Muie Steaua”, „Muie Dinamo”, „Muie Gigi” şi „Die Metaphysik hat um eigentlichen Zwecke ihrer Nachforschung nur drei Ideen: Gott, Freiheit und Unsterblichkeit.” – una dintre obscenitaţile favorite ale oricarui suporter care şi-a uitat lanţul acasă 

Reclame

One Response to “Esti asigurat”

  1. Gabriel Nita Says:

    Tare, mai ales ultima! 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: