Bine că i-a stins-o

august 29, 2007

started by andressa

Aşa, şi? Ce-o să se întâmple mai departe?  Asta vreau eu să ştiu.
O să-şi dea Onţanu demisia? O să meargă să se judece cu victima? O s-o despăgubească? O să-şi pună public cenuşă în cap? O să se retragă din viaţa politică? O să-i mai scadă guşa?
Ha ha haaaa.. Hai măi, să fim serioşi.
Un gest care în alte părţi înseamnă sinucidere politică şi poate chiar ceva pârnaie, la noi înseamnă mumux. O revoltă a opiniei publice fără nici o urmare pentru barosan.
Cum este gestul lui Onţanu mai grav sau mai de plantaţie decât, -să luăm la nimereală- „E cum vrea muşchii mei” a lui Dan Iosif ?!
Nu ştiam până acum că trăim pe o plantaţie? Nu ştiam până acum că cei care cer socoteală nu dau socoteală? Nu ştiam până acum că „e cum vrea muşchii lor”? 
Ni se sting ţigări în palmă în fiecare secundă a fiecărei zile, dar nu ne revoltăm decât atunci când chestia este „literally”.

Eu zic că e bine că i-a stins-o în palmă. Poate şocul ne va îmbunătăţi vederea, auzul, memoria şi reflexele. Poate îi vom vedea aşa cum sunt cu adevărat, le vom auzi cu claritate balivernele, ne vom aminti că plantaţia este a noastră şi ei lucrează pentru noi, iar atunci când ne vor lovi în rotule le vom răspunde instantaneu cu un şpiţ în coaie.
Dar tare mă tem că în câteva zile vom uita toată povestea şi vom aluneca înapoi în starea noastră de „asta-i România, ce să-i faci”.

Ah, cât aş vrea să greşesc. Dă doamne să fiu un dobitoc!

Reclame

2 Responses to “Bine că i-a stins-o”


  1. N-o sa pateasca nimic. E trista si obisnuita relatie dintre angajator si angajat (a se traduce stapan si sclav). Uita-te la femeia aia, ti se pare ca si-ar cunoaste foarte bine drepturile? Cu ceva ajutor din partea unor persoane scolite cred ca ar reusi sa construiasca „un caz”, dar nu stiu daca ar castiga ceva. dar ma gandesc, desi n-ar castiga tot ar merita incercat , macar sa vada ca existam, ca parca prea ne iau de prosti.

  2. noexcuses Says:

    Eu zic ca ar castiga si ar trebui s-o faca. Avand sustinerea opiniei publice, nu ar fi un proces care s-ar judeca pe genunchi, intr-o camaruta intunecata, cu un judecator care a venit cu verdictul de acasa. Ar fi un proces mediatizat, care s-ar judeca (probabil) cinstit. Si cinstit ar fi sa castige.
    Dar, cum spuneai si tu, pentru asta ar fi nevoie ca niste persoane scolite sa se implice. Nu pentru bani, ci pentru principiu, pentru „statement”.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: