Money well spent

decembrie 12, 2007

Dupa nenumarate dus-intorsuri despre dac-o construim sau nu, unde-o punem si cine-o plateste, Guvernul a hotarat ca va contribui cu 50% din costuri la construirea Catedralei Mantuirii Neamului.

Ceea ce mi se pare de bun augur este ca acest lacas sfant a inceput sa-si faca treaba chiar inainte de a fi construit, in sensul ca absoarbe si face sa dispara cantitati impresionante de ochi ai dracului. 

Arunc un ochi de-al meu pe wikipedia, care are o intrare despre catedrala si aflu de la episcopul Ciprian Campineanul ca „Banii necesari pentru construcţie există, atât de la conturile speciale deschise de la începutul lui 1990, unde credincioşii au făcut donaţii, cât şi din alte donaţii majore. De pildă, papa Ioan Paul al II-lea a donat mai demult 100.000 €, iar Arhiepiscopul Atenei, tot atât

Sanctitatea Sa Gigi Becali, mai ortodox decat 20 de Papi, a sarit cu 2 milioane de coco pentru a-si asigura un loc daca nu in rai, macar in piatra de temelie, iar firma lui de constructii crestine va construi non-profit.

Pai daca sunt deja bani pentru constructie, la ce mai da si guvernul 50%?

Propun ca banii respectivi sa se cheltuiasca intr-un mod mult mai folositor, cum ar fi constructia de case pentru parlamentarii cu mai putin de patru, constructia unor spitale moderne pentru parlamentarii bolnavi sau chiulangii,  constructia de scoli pentru parlamentarii analfabeti, constructia de sali de sport pentru parlamentarii grasi, constructia de cantine pentru parlamentarii infometati, constructia de sanatorii pentru parlamentarii stresati, constructia de azile pentru parlamentarii senili si constructia de locuri de joaca pentru parlamentarii betivi.

Reclame

10 Responses to “Money well spent”

 1. cristina Says:

  Eu propun ca banii respectivi sa fie folositi pentru constructia de lagare pentru toti parlamentarii (fara discriminare, da?).

 2. postelnica Says:

  Pai ce vrei, la 1800 de mp de lacas sfant este nevoie de un purcoi de banet. Si totusi ma gandesc ca este cam mica ca sa ne mantuiasca tot neamul… Se putea mai mult!

 3. doinash Says:

  De ce te miri? Au estimat un cost de 400 de milioare de euroi. Gigi B nu si-a asigurat decat un 0.5 % de intrare in Rai…

 4. noexcuses Says:

  Doar 400 de milioane? Subtire, subtire. Deci nu costa decat cat 25 de cladiri ca turnul din Charles de Gaulle (s-a vandut cu 80 mil, dar daca nu ma insel constructia a costat vreo 16 mil).
  Hai ca nu-i mult pentru o tara care nu mai stie ce sa faca cu banii.

  Si o scurta distractie matematica.
  400000000/1800 = 222222,222222222222222222222222

  Deci un metru patrat de lacas sfant costa doua sute douazeci si doua de mii doua sute douazeci si doi euro plus ceva maruntis.

  Nu sunt la curent, o picteaza Michelangelo?

 5. Nu conteaza Says:

  Baaai, baaai alo? Ce va luati mai nene de o amarata de catedrala.. lasa fratica sa fie acolo. La ce sosele ne permitem nici nu se simte o catedrala din asta de mantuire, care este.
  Deci Guvernul nostru liberal accepta si isi permite sa cheltuie 20 mils euro/km de autostrada.. care urmeaza sa se faca intre Campina si Brasov, daca nu ma insel.
  Treaba e ca in Croatia, s-a construit ceva similar, chiar poate mai complex avand in vedere ca solutiile tehnice au luat in calcul si retele de viaduct, cu aprox 7-8 mil euro/km. Daca ne permitem sa platim cel mai scump pret pentru o autostrada, din Europa, catedrala e musai sa fie cea mai tare.. care va fi!
  Hai Steaua.. (are legatura?)

 6. postelnica Says:

  Nu esti informat. Cei 50% de la Guvern vin in bancnote de un leu si vor tapeta interiorul minunatei bijuterii arhitectonice.
  Adica… „Aici sunt banii dumneavoastra!”
  Treaba e deci foarte transparenta.

 7. Catalin Says:

  Burj Dubai will cost US$ 800 million to build – de pe wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Burj_Dubai) Adica 544 milioane euro.


 8. Daca aveati vreun dubiu in legatura cu previziunile lui Nostradamus, sper ca au fost spulberate toate. Catedrala „manuirii” neamului va fi construita in asa fel incat sa poata adaposti toata china in caz de vreo calamitate sau „doamne fereste” (sa fim in ton) vreo molima.

  p.s. juma` de bani ii vor reveni lui Balasa.. ca sa picteze frumos catedrala 🙂 adica, daca unii au fost in stare sa dea 300.000 ptr celebrul tablou semnat de cel mai sus mentionat, tablou care se afla in biblioteca ase`ului.. de ce nu s`ar da si ptr minunatia asta de catedrala? manca`i`ar mama de dăştepţi!
  *barf, barf, barf*

 9. noexcuses Says:

  My favorite artist of all times, Balasa. O lasa si pe Anna Lesko sa picteze macar vreo doua vitralii?

 10. siemprecontra Says:

  Sincer, ma indoiesc. E mare miza, Balasa e pe felie. Dar daca`si baga Iri coada..poate, poate.. desi cam circula zvonul ca e cam falit, deci e posibil sa`i mai scada din influenta:-?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: