Why so serious?

ianuarie 10, 2008

De obicei am o problema cu posterele filmelor. In majoritatea cazurilor mi se pare ca sunt slabe. Indiferent cat de bine sunt realizate tehnic, cat de nurlie este femeia, cat de celebri sunt actorii sau cat de mare e franciza.
Am senzatia ca oricat de mult s-ar stradui creatorii lor, in cele din urma produc un poster previzibil, cuminte, care joaca dupa toate regulile comercialului. Sunt convins ca multi dintre ei sunt constienti de asta, dar trebuie sa respecte ordinele „oamenilor cu banii”. Daca-l ai pe Tom Cruise in film, Tom Cruise trebuie sa domine posterul. No artsy-fartsy, no strange shooting angles, no subtleties. Spotlight on the money-makin’ Tom.
Din punctul de vedere al box-office-ului asta este reteta succesului, drumul batatorit de la care este o nebunie sa te abati.

Problema mea cu posterul de genul asta este formulata cel mai bine de Sir Winston Churchill: „ has all the virtues I dislike and none of the vices I admire.

Uneori, cei mai curajosi creatori de postere indraznesc sa se joace cu typography-ul, sa faca o litera mai mare decat Will Smith, sau chiar sa flirteze cu temutul minimalism.
Dar sunt rare ocaziile in care un poster ma face sa ma opresc atat de brusc cum m-a facut noul poster pentru ultimul film Batman.

thedarkknight.jpg

Chiar daca nu sunt un mare fan al Omului Liliac, this poster is good shit. Stiu ca este bun pentru ca ma uit pe pagina de trailere de la Apple si este singurul pe care-l vad. That’s all the proof I need.

Incerc totusi sa analizez putin ce-mi place atat de mult la posterul asta.
Nu este despre Heath Ledger, este despre The Joker. Primul lucru pe care-l citesti este „Why so Serious?”, dar cumva stii ca nu este vorba despre titlul filmului, nici despre tagline. Pare ca ticalosul invadeaza posterul pentru a-l batjocori pe liliac. Ii fura spatiul in care ar fi trebuit sa-l vedem pe erou impartind dreptatea in stanga si-n dreapta si seducand femei frumoase.
Postura cocarjat-malefica. Fata defocalizata, dar instantaneu recognoscibila. Ranjetul pana peste urechi, la propriu.
The bloody-handwriting. Senzatia de miscare data de faptul ca si-a lasat capul intr-o parte pentru a se uita la noi de dupa scris.
„Why so serious?”+ ranjetul par sa fie sigla unui Amazon.com de unde poti cumpara brice, topoare si explozibili.

Hell, I might even go see this movie.

Reclame

8 Responses to “Why so serious?”


 1. Pablo Francisco (intr-un stand up comedy)se amuza copios pe seama trailerelor de la filme: „one man, one desire!” Iti recomand cu caldura (in caz ca nu ai vazut deja)

 2. noexcuses Says:

  Ha ha, tare, nu stiam 🙂

 3. Postelnica Says:

  iata-l pe Hal Douglas care face vocea la trailerele de genul „one man, one desire”:) intr-o ipostaza comica (un trailer pt. Jerry Seinfeld).

 4. noexcuses Says:

  Aflu si eu acum ca sunt doi grei in ale voice-over-urilor: Hal Douglas si Don La Fontaine 🙂
  Nu mi-am pus niciodata problema cine sunt oamenii din spatele vocii care ne bantuie

 5. Postelnica Says:

  si mie imi place pablo. e tare cand imita voci:)

 6. cip Says:

  spre marea mea surpriza, chiar si ultimul Batman a meritat timpul petrecut in sala…

 7. brother lee Says:

  hmmm… strategia de marketing din spatele acestui poster este evidenta. in primul rand „the joker” este esenta filmului (dupa cum se vede si din trailerele care se axeaza tot pe acest personaj), este personajul care face „the dark knight” dintrun film de duzina gen spider-man,x-man,bla bla bla, un film cu adevarat bun. in al doilea rand recenta moartea a actorului care a interpretat rolul a avut si ea o anumita importanta… producatorii au profitat de aceste doua aspecte lucru evidentiat si de poster


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: