Lecţiile profesorului Jones.

iunie 23, 2008

Adunaţi-vă în jurul meu copii, bunicul Indiana Jones are câteva lecţii pentru voi, grupate în filmul „Indiana Jones si regatul craniului de cristal”. Lăsaţi jos plastilina şi cariocile, încetaţi cu mirositul lipiciului şi ascultaţi-mă.

Aşadar..

1) Indiana Jones scapă dintr-o explozie nucleară ascunzându-se într-un frigider. Suflul exploziei vaporizează un orăşel, maşini militare, şi cam orice altceva în calea lui, mai puţin frigiderul în care se ascundea Indiana. Acesta zboară câţiva kilometri şi aproape că distruge muşuroiul unui şobolan. Din fericire catastrofa este evitată, iar rozătoarea răsuflă uşurată. Nici şobolanul nu păţeşte nimic.
Acordând o deosebită atenţie veridicităţii, scenaristul nu uită că eroul a fost expus la radiaţii. Aşa că acesta este spălat cu nişte perii şi apă.

Lecţia învăţată: Războiul atomic nu este nimic de care să ne temem atâta timp cât avem un frigider şi apă la îndemână. (Lecţie bonus: Slogan pentru Omo:”Radiaţia este bună”)

2) Nu o stau să număr aici miile de gloanţe trase de la 5 metri care nu reuşesc să atingă nici un personaj. Te întrebi la ce sunt bune armele de foc în filmele cu Indiana Jones, dacă nimeni nu este capabil să nimerească nimic.
Mai mult, te întrebi de ce, după atâtea dovezi că armele de foc sunt complet ineficiente, există totuşi fraieri (da, tu, Indiana) care se predau atunci când cineva îi ameninţă cu pistolul. Ar trebui să spună „Give me a break, you can’t hit shit with that. You know it, I know it, and the audience sure as hell knows it”

Lecţia învăţată: Gloanţele sunt periculoase numai dacă te lovesc, dar asta este improbabil.

3) Indiana Jones şi prietenii lui cad de pe 3 (trei) cascade, ultima dintre ele cam de vreo 200 de metri înălţime. Nici unul dintre ei nu este zgâriat.

Lecţia învăţată: Un kilogram de apă este mult mai uşor decât un kilogram de plumb, iar impactul cu apa nu produce nici un fel de vătămare fiinţelor vii. Toţi cei care au luat vreodată o burtă ştiu foarte bine asta.

4) Ticăloşii comunişti preiau controlul unei baze militare americane ultrasecrete omorând cei doi paznici de la poartă.

Lecţia învăţată: Cât de greu este în cazul ăsta să preiei controlul unui avion civil şi să-l prăbuşeşti peste Pentagon?

5) O civilizaţie transdimensională ultra-avansată paranormală şi omniscienta a fost acoperită de moloz 5000 de ani pentru că cineva le-a ciordit un craniu şi l-a ascuns. De bucurie că Indiana le-a adus căpăţâna înapoi, ăştia îşi iau nava şi se cară, modificând major relieful zonei şi distrugând potenţialul turistic al regiunii.

Lecţia învăţată: Dacă ţinem la locaţiile din UNESCO World Heritage List, am face bine să nu mai trezim toţi extratereştrii de sub ele. Că ăştia-s nebuni, domne!

6) Indiana Jones şi gagica lui cad într-o groapă cu nisip mişcător, de unde sunt extraşi de sidekick cu ajutorul unui şerpălău pe post de frânghie.

Lecţia învăţată: ……..?…?….? Rahat, chiar nu e nimic de învăţat din scena asta.

Reclame

2 Responses to “Lecţiile profesorului Jones.”

  1. ozzy Says:

    ba e ceva de invatat si din ultima scena. data viitoare cand vrei sa te arunci in nisipuri miscatoare, asigurate ca este un negru pe margine care sa-ti arunce serpalaul. tu nu trebuie decat sa te tii de franghie.


  2. […] Lecţiile profesorului Jones. – Indiana Jones explicat pe intelesul tuturor.   […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: