Parlamentul lucreaza cand ar trebui sa se odihneasca

iunie 26, 2008

Pentru că moralul naţiunii înclină spre depresiv, şi cum nu poţi trata 21 milioane de oameni de depresie folosind metodele costisitoare întâlnite în sanatorii (electroşocuri, cămăşi de forţă, rudotel), Gheorghe Funar (PRM) si Ioan Ghişe(PNL) au hotărât: naţiunea are nevoie de 50% ştiri pozitive.
Iar parlamentul -într-un act ce confirmă încă o dată suspiciunea noastră că este el însuşi un sanatoriu-  a fost de acord.

Ideea i-a izbit pe cei doi în moalele capului după ce au citit două cărţi. Probabil că impresia pe care aceste două cărţi le-a lăsat-o a fost amplificată mult şi de faptul că au fost primele două cărţi citite.

Dar destul cu ştirile proaste.
Ştirea bună este că cei doi nu au citit „1984” şi „Zbor deauspra unui cuib de cuci”.
Atunci am fi umblat cu toţii cu câte o cameră video lipită pe frunte, scărpinându-ne în cap cicatricea lobotomiei şi ascultând ştiri pozitive care nu s-au întâmplat niciodată, fabricate de Ministerul Adevărului.
Asta da societate cu moral ridicat.

Pe de altă parte îi poţi înţelege şi pe ei. Prea multe violuri, decapitări şi oameni adunaţi de pe şosea cu mopul. Firi sensibile, au spus „Până aici!. Vrem să auzim şi lucruri frumoase!”.
Ok, recunosc că ar fi plăcut să auzim ştiri frumoase. „Nivelul de trai în România a crescut la nivelul celui din Elveţia”. „Bucureştiul, cea mai curată capitală europeană”. „România înăspreşte condiţiile pentru imigranţii austrieci”.

Dar pentru ca aceste lucruri să se întâmple, ar trebui să avem nişte conducători cu activitate sinaptica superioară celei a unui ghiveci cu bulbi uscaţi.

Reclame

12 Responses to “Parlamentul lucreaza cand ar trebui sa se odihneasca”

 1. dreamingjewel Says:

  Cel mai criminal este faptul că minunatul de Ghişe, (care mie mi se pare un scuipat al PNL în obrazul propriului electorat) nu era ieri în stare să spună exact în ce ar consta o temă pozitivă şi lăsa asta la latitudinea CNA. Cu alte cuvinte noi am făcut o lege proastă dar e treaba voastră cum o s-o aplicaţi, că noi habar n-avem!
  Asta este din categoria „Hai să facem legi în dorul lelii, ca să nu părem inactivi când ne monitorizează societatea civilă”, că de aia e Funar fruntaş la numărul de proiecte depuse.
  Uite, pentru mine o ştire pozitivă ar fi că PNL,ruşinat în cele din urmă de ceea ce face, i-a interzis lui Ghişe să îl reprezinte la emisiunile televizate. Da ce te faci, că pentru Ghişe ar fi o ştire negativă!

 2. noexcuses Says:

  Este simplu: O stire despre Lup este o stire negativa, iar o stire despre Scufita Rosie este o stire pozitiva. Probabil ca asta a fost nivelul de profunzime la care au ajuns cu analiza cei doi inainte de a propune legea.

 3. dreamingjewel Says:

  Si când lupul o haleşte pe Scufiţa e clar negativă. Dar ce te faci când vânătorul taie burta lupului şi le eliberează şi pe ea şi pe bunică? E pozitivă (prin salvarea celor două femei căzute pradă sucurilor digestive ale lupului) sau negativă (înjunghiere, cruzime faţă de animale plus vânătoare înafara sezonului)? Sau poate ăsta o fi exact genul de ştire care e 50% pozitivă şi 50% negativă? Să vezi acu ce complicate or să devină şedinţele de redacţie…

 4. noexcuses Says:

  Solutia simpla ar fi ca orice stire, indiferent cat de rea, sa se termine cu cuvintele „Se putea si mai rau”, iar orice stire, indiferent cat de buna, sa se termine cu cuvintele „se putea si mai bine”
  Problem solved 🙂

 5. dreamingjewel Says:

  Cum ar fi: BREAKING NEWS! Palatul Parlamentului s-a prăbuşit pe neaşteptate, îngropându-i sub dărâmături pe cei cca 50 de senatori şi deputaţi care se aflau la serviciu. Se putea şi mai bine dacă şi restul de 90% dintre aleşi s-ar fi aflat la locul de muncă în loc să se îndeletnicească, aşa cum ne-au obişnuit, cu chiulul. Vestea bună este că, cei îngropaţi sub dărâmături fiind parlamentarii în mod obişnuit activi, supravieţuitorii, măcar o parte dintre ei, vor trebui în sfârşit să se apuce de muncit pentru banii pe care îi primesc.

 6. amyobedlam Says:

  :)) Adica o sa fiu privata miine, poimine de „crimele de la ora 5” ? Si printre Gherghine injunghiate, Vasili pedofili si copii „kamikaze” ce o sa urmeresc sa poata compensa atrocitatile? Niste Monici leganindu-si copiii sub cerul fara nori, tineri ecologisti plantind saminta fericirii? Daca pot da o astfel de lege, sa faca o vraja sa schimbe si realitatea dupa cum sint stirile, 50 – 50. Ridicol, rusine, Romania, no more comment.

 7. RMN Says:

  Sunt cam derutati baietii astia doi. Au vrut ei ceva doar ca n-au reusit sa se exprime :). Aceasta problema este des intalnita prin fotoliile camerei deputatilor.

 8. Raluca Says:

  Ştirea-cea-bună: Duhul Sfânt s-a pogorât asupra senatorilor şi deputaţilor în sfântul lor somn şi aceştia, subit cuprinşi de sentimente înălţătoare, au trecut în testament PETA şi Greenpeace, apoi au făcut harakiri.
  Trăiască libertatea presei!

 9. TLP Says:

  @Raluca: PETA si Greenpeace?

  Din comunism vrei sa trecem la ecofascism, draga?

 10. TLP Says:

  solutia: toate stirile sa se termine cu „this might one day help scientists find a cure for cancer”.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: