Sandero. Alegerea agenţilor secreţi

iulie 28, 2008

Cu tot respectul pentru cel mai tare brand românesc, but enough already with the secret-agent commercials. Aţi avut la Logan, acum şi la Sandero. E prea mult. Trebuie să mă revolt.

Reality check pentru cei care au conceput reclamele alea:

Sandero este o maşină de 7000 de euro, fără nici o performanţă care să scoată din minţi nişte super-modele-agenţi-secret. I don’t buy it, and you shouldn’t sell it.

Ce om în toate minţile îşi poate imagina că dacă se urcă la volanul unui Sandero va suci gâturile femeilor pe stradă? Sau că la volanul unui Logan se va simţi ca 007?

Şi atunci de ce să faci o reclamă în jurul ideii de „super-senzaţii-automobilistice-care-te-fac-sa-te-simti-ca-james-fuckin-bond” dacă produsul nu livrează sub nici o formă asta?
Nu am nimic cu maşina în sine (care îşi face foarte bine treaba în banii ăia), doar cu aceste reclame de pe altă planetă. Poate de pe o planetă unde nu s-au inventat Ferrari si Aston Martin.

Nu sunt în măsură să învăţ pe cineva cum să facă reclame, dar bullshit-o-metrul îmi funcţionează destul de bine. Iar reclamele la Dacia cu agenţi secreţi îl fac să sară din scală.
Este un Sandero, oameni buni. Costă 7000 de euro. Este o maşină ok cu care îţi faci treaba şi pe care ţi-o poţi permite nouă. Atât. Nu vei avea nici un orgasm la volan, nu vei scăpa de avioane care te urmăresc, nu vei rupe inima niciunei Bond-Girl.
Cel mai cinstit slogan ar fi „Sandero. Takes you from A to B”.

***Later edit***
My bad. Mi s-a atras luarea aminte că noua reclamă cu agenţi secreţi este la Logan facelift, nu la Sandero. Ceea ce nu schimbă fundamental lucrurile. Citiţi doar „Logan facelift” în loc de „Sandero”. Afirmaţiile se menţin.

Reclame

18 Responses to “Sandero. Alegerea agenţilor secreţi”

 1. Eugen Says:

  merge si o pozitionare pe safety:
  „Sandero. Die another day” 🙂

 2. radu ionescu Says:

  f corect – de altfel iti recomand reclamele la logan din italia, facute fix dupa consilierea ta:
  http://blog.iqads.ro/2008/06/19/keep-it-short-and-simple/

 3. noexcuses Says:

  @eugen > good one. Atunci chiar ar trebui sa-l angajeze pe Q la fabrica de la Mioveni. 🙂

 4. Catalin Says:

  Nu e reclama la Sandero ci la Logan „facelift”…

 5. noexcuses Says:

  @radu > Iata cum un om care stinge si aprinde farurile poate fi mai de efect decat o urmarire cu avioane 🙂

 6. zoso Says:

  sefule, fii atent la combinatia asta:
  romanul in dacia logan este agent secret pe langa romanul in dacia 1300. ei se adreseaza publicului lor de mancatori de seminti si bautori de bere la pet, care inca nu sunt convinsi ca loganu e o alegere bune, pentru ca „mitza”, „bubulina”, „rosioara” (sau cum naiba le mai zic) inca mai sufla. scuipa sange, dar merge. ne duce la mare, la munte, si daca vreau sa plec si la iarba verde, o fac!
  reclama nu se adreseaza tie, ca tu ai iq peste 50.

 7. noexcuses Says:

  @ zoso > corect, in Logan esti mult mai Bond decat in „bubulina” sau „pamela”. Dar parca reclamele alea cu super-modele,avioane si urmariri pe barajul Vidraru sunt un pic cam prea ambitioase vizual ca sa se adreseze bautorilor de bere la pet. Pentru aia ar fi fost suficiente creatii din ciclul Dorel.

  Iar daca-i intrebi pe aia care au facut campania, n-o sa scoata o vorba despre spargatorii de seminte. Nuuuu, publicul lor este compus din tinerii de „twenty-something care vor o masina coolutza”. Asa o sa zica 🙂

 8. zoso Says:

  pai nah, C3 e 10.000, asa de aia 3k ramasi isi cumpara niste ochelari cool.


 9. E foarte corect ce zici tu aici legat de Dacia si relatia cu super-agentii-rupe-tot. Si nu e vorba doar de sandero ci, zic eu, de orice masina scoasa de DACIA. Pentru ca toata lumea stie ca ea, de fapt, e DACIA. Dar o mica mentiune: reclama asta noua cu agentu’ 008 nu e la Sandero, ci tot pentru Logan, de data asta, cel cu facelift.

 10. noexcuses Says:

  E vorba de reclama aia cu „Fetelor, e luat”?. Am vazut-o la cinematograf si eram probabil prea distras de emotia cu care-l asteptam pe Dark Knight pentru a face diferenta intre logan facelift si sandero.
  Oricum, o noua reclama cu agenti secreti, ca-i la logan, ca-i la sandero, e prea mult 😉


 11. Da, aia e, cu fatucile care o dau intr-o engleza de-aia nitel iliesciana pe alocuri!
  Oare la loganul ala sport anuntat pentru 2009 o sa fie tot cu agenti care fac o cursa sau fugaresc niste bad guys?

 12. noexcuses Says:

  God help us all when that beast will be unleashed.

 13. katie Says:

  Pentru mine, Dacia o sa fie întotdeauna 1310-le ăla pe care îl rupi în paişpe pe coclauri si ţine. Ăla cu care cari cartofi pentru Tanţa şi îl duci pe porcu’ Gheo la Bucureşti pentru tăiere. Cu oricâte face lift-uri, e cel mult o maşină solidă, care nu te lasă la greu. Şi o să fie întotdeauna maşina pe care şi-a luat-o unchi-miu, care recent şi-a achiziţionat un aparat de făcut pâine în casă (ca să mănânce mai sănătos) şi o bicicletă de cameră (ca să fie mai fit), înainte de pensie. Şi pentru el e okay. Dar eu aş vrea o maşină care să mă facă să arăt cul. Dacia nici măcar nu sună cul.

 14. ozzy Says:

  Reclama se deruleaza cumva pe muzica baietilor de la Taxi, cu…”Sunt agentul oo8! sa tineti minte…sunt gata, sa ma sacrific, pentru presedinte”?. A nu? Well, pai cu muzica asta putea sa iasa o reclama chiar cool, man!…

 15. ozzy Says:

  P.S. azi, mai ca am lesinat langa un maseratti (de emotie, acum, ca mi-am amintit, nici nu stiu daca am scris bine… e cu doi sau trei de „t”? de la foooaaarte taaaareeee….)

 16. Cristi C. Says:

  nici nu stiti ce super-agenti-secreti sunt la MI(5)oveni

 17. TLP Says:

  Pentru cei care inainte conduceau 1300 (principalii cumparatori de Logan), descrierea senzatiilor e cat se poate de reala.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: