Silent night

august 5, 2008

Se pregăteşte o lege care să interzică motocicletelor, scuterelor şi ATV-urilor să circule noaptea, pe motiv că fac gălăgie.

Mie îmi este neclară logica din spatele acestei legi.
O dacie tunată de Nea’ Brabus în subsolul blocului nu face gălăgie? Un Ferrari care trece cu 150 pe Magheru nu face gălăgie? O basculantă plină de fiare care trece pe o stradă plină de gropi nu face gălăgie?
Şi atunci, având atâtea vehicule capabile să producă gălăgie, de ce să le interzici pe unele dintre ele şi să le laşi în pace pe celelalte? Nu este discriminatoriu?

În plus, o motocicletă se poate deplasa în parametri acceptabili de zgomot, dacă motociclistul nu suferă de sindromul Valentino Rossi.

Logica sugerează că soluţia corectă nu este să interzici vehiculele capabile să producă zgomot, ci să dai amenzi atunci când acest zgomot este produs.

Altfel este ca şi cum s-ar da amenzi pentru depăşirea vitezei legale tuturor automobilelor capabile să o depăşească.
– Permisul şi talonul vă rog. Ştiţi care este limita de viteză aici?
– 50 km/h
– Ştiţi ce viteză poate atinge maşina dvs? 190 km/h ! Şase luni de suspendare şi 3000 lei amendă.

Sigur că unii motociclişti sunt cocoşi. Sigur că unii puşti pe scutere sunt inconştienţi. Sigur că ATV-urile nu au fost construite pentru mersul prin oraş. Sigur că m-am trezit de multe ori în miez de noapte convins că mă aflu pe circuitul de la Monte Carlo, doar ca să descopăr înlăcrimat că sunt în patul meu din Berceni.
Dar asta nu scuză măsurile abuzive.

Reclame

5 Responses to “Silent night”

 1. chestiuni Says:

  pai daca eliminam „raul” de la radacina…
  asta e gandire de militian. motocicletele sunt de fitze…zicem ca fac zgomot, nu le dam voie noaptea. de ce sa punem un politai in intersectie care sa le opreasca.
  Ca si cum daca unele masini rosii ar depasi frecvent linia continua ar trebui sa interzicem masinile rosii pe teritoriul iubitei noastre patrii.

 2. PELERINUL Says:

  Excelent post!
  Nu cred insa ca se pregateste o lege.Poate o propunere a unui consilier municipal ( CARE SE BAGA SI EL IN SEAMA ) pentru o Hotarare a CMB.

 3. Cristi C. Says:

  Mai multe orase din SUA, Anglia, China au interzis circulatia motocicletelor noaptea. In Germania se pregateste o lege care sa interzica motocicletele cu nivel ridicat de zgomot (verificat atunci cand se face TUV-ul). Nu este corect sa interzici toate motocicletele poate dar este corect sa le interzici pe cele care prin constructie fac mai multa galagie decat este admis dupa o anumita ora.


 4. In acest caz, să se ia masuri şi pentru puţulache ăia care fac de cinci ori mai multă gălăgie , numai că pe patru roţi!
  Îmi place sistemul cognitiv de pe la noi „dacă eu n-am mobră, mă doare la bască de ăia care au, arză-i-ar focu de la Brazi”.

  Ideea e că… ai dreptate 🙂

 5. Me Says:

  Nu cred ca amenzile i-ar speria pe toti ‘eroii’ in discutie (pe 2 sau 4 roti). Ar trebui sa se aplice prevederile codului rutier (cu punctele de penalizare, ridicarea permisului si apoi dosar penal daca se conduce fara permis). Problema e ca nu poti aresta pe unul care e nepotul colegului de banca din scoala generala a senatorului X … Ati vazut ce au patit saracii aia de au pus-o pe judecatoare sa sufle in fiola … Sau cum s-a finalizat accidentul atat de mediatizat de pe Sos. Kiseleff in care o tanara a murit … Nu fiti prea idealisti. Si Politia are putere limitata pentru ca la varful ei se face politica. Si atata timp cat politica dicteaza, banul face legea.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: