Lame sports illustrated

mai 20, 2009

În Sri Lanka, cu ocazia anului nou, se organizează un concurs tradiţional de căţărare pe un stâlp uns cu grăsime, înalt de 8 metri. Scopul este să capturezi steagul aflat în vârf  într-un timp cât mai scurt. Echipa câştigătoare de anul acesta a reuşit performanţa în 6 ore şi 3 minute, câştigând astfel marele premiu de 5000 rupii (~ 43$). I shit you not.

Îmi imaginez că se oferă un premiu şi pentru spectatorii care reuşesc să reziste până la finalul competiţiei. Mai ales dacă există un singur stâlp şi echipele fac cu rândul.
Să zicem 10 echipe, cea mai rapidă termină în 6 ore…aproximativ 70 de ore de divertisment asigurat de nişte bărbaţi în chiloţi care se târăsc insesizabil pe un stâlp. Bănuiesc că te ţine cu sufletul la gură şi ochii lipiţi de acţiune.

Jălnicia acestui concurs este cu atât mai ciudată cu cât de obicei activităţile care includ stâlpi sunt foarte palpitante. Biciuiri, arderi pe rug, trageri în ţeapă, striptease, pompieri, shaolini, este aproape garantat că orice activitate se poate îmbunătăţi prin adăugarea unui stâlp.
Şi totuşi SriLank-ezii (-anii?) au reuşit să conceapă cea mai plictisitoare competiţie nu numai din categoria competiţiilor cu stâlpi, ci chiar a competiţiilor în general. Mă duc să mă uit la golf.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: