Clica lui Mitică

iulie 8, 2009

Citeam în Cotidianul un interviu cu Mitică Dragomir.
Mi se pare de necrezut convingerea cu care susţine că este un tip curat, în ciuda a ceea ce el însuşi povesteşte cu atâta mândrie. „Eu n-am colaborat cu nici o Securitate, n-am dat nici o notă, nici un raport“ spune el, apoi continuă „Eu eram prieten cu toţi, nu trebuia să dau rapoarte.

Ceea ce Mitică nu pare să înţeleagă este că există multe feluri de a colabora în afară de „datul cu subsemnatul”. Poate că nu ai dat rapoarte, dar faptul că ai fost prieten cu toţi grangurii şi că te-a „prins revoluţia cu un geamantan de foi de CEC” atestă din plin cât de „necooperant” ai fost cu sistemul. Tu şi cu ăia duşi la Canal, nu Mitică? Regimul comunist este recunoscut pentru faptul că-i acoperea de bani şi favoruri pe cei care nu cooperau.

Salariu de 50 000 lei? Intrare liberă la Postelnicu? Grad de căpitan într-o zi? Câţi oameni curaţi au asta în CV?
Chiar dacă nu ai dat cu subsemnatul, faptul că ai luat cu toptanul te face la fel de vinovat. Pentru că nu ai luat nici din banii lui Ceauşescu, nici din banii lui Postelnicu. Ai luat din banii ălora care stăteau două zile la coadă să-şi ia raţia şi care nu puteau identifica o banană.

Iar acum îşi înrămează confirmarea CNSAS că nu a fost colaborator. Îmi imaginez că atunci când şi-a bătut cuiul în perete s-a urcat pe geamantanul ăla plin cu foi de CEC.

Reclame

One Response to “Clica lui Mitică”

  1. tot eu Says:

    In zilele astea de „fier” nu iti mai vine sa rizi de nimic, nici risu – plinsu nu mai merge. Nu poti decit sa iti faci cruci, ca in postarea „de mai jos”. Piei drace! Pardon, piei mitica!
    PS: Esti sigur, totusi, ca nu a pus doua geamantane?
    Cred ca o sa ma duc sa privesc concursul ala cu srilankan(chez?) cu stipli! Si poate iau si io vreo doi, ca osinza par sa aiba astia „comentatii”…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: