Sweet promises

Octombrie 19, 2009

Promisiunile electorale. De ce există şi de ce nu vor dispărea niciodată?
Din două motive:
1)  Pentru că oricât de fantasmagorică este promisiunea, întotdeauna se va găsi un grup de oameni predispuşi genetic să o creadă şi să voteze în consecinţă
2) Pentru că nerespectarea promisiunilor electorale nu se sancţionează în nici un fel.

Şi atunci, de ce să dispară? Cei care le fac nu au absolut nimic de pierdut.
În cel mai rău caz, când vreun moderator de televiziune sau vreun adversar politic va aduce vorba de ele, vor răspunde „din păcate, datele problemei s-au schimbat, şi nimeni nu poate prevedea toţi parametrii”. Sau, şi mai bine: „Am spus că voi construi autostradă suspendată? Nu, m-aţi înţeles greşit, am spus că voi suspenda lucrările la autostradă.”

Din păcate, oamenii care posedă o anumită inteligenţă şi capacitate de analiză sunt nevoiţi să suporte de fiecare dată această paradă a promisiunilor, ca un film nasol la care trebuie să stai în sală pentru că afară plouă şi nu ai unde să te duci. Sigur că te enerveză jocul prost al actorilor, povestea care nu se leagă şi entuziasmul unor idioţi din sală care sorb din ochi şpagatul lui VanDamme, dar nu poţi nici să-i interzici lui VanDamme să facă filme şi nici să le explici idioţilor de ce gelul de păr nu ajută într-o luptă.

Şi atunci nu-ţi mai rămâne decât să-l asculţi pe Geoană cum aruncă cu miliardele (virtuale) de euro pentru a scuti românii de credite, după ce a cheltuit alte miliarde (virtuale) de euro pentru a motiva românii să se întoarcă în ţară, pentru că, nu-i aşa, România este locul în care vei dori să te afli atunci când vom începe cucerirea spaţiului, un alt proiect al aceluiaşi … cum i-a zis băi nene Iliescu?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: